طرح مرمت مسجد جامع نو

ریال750.000

توضیحات

فایل PDF طرح مرمت مسجد جامع نو

رویکردی بر احیای مجموعه مزار شیخ احمد جام

32 صفحه

5  فصل





مرمت در معنای ساده و عامیانه آن نوعی تعمیر و نگهداری را می گویند که زمان در آن دخیل است. مرمت در راستای ایستایی و حفاظت بناها صورت می‌گیرد، هر گونه اقدام در جهت نگهداری، حفاظت، تعمیر برای حفظ اصالت بنا یا شی که قدمت و ارزش تاریخی را دارا باشد مرمت خوانده می شود.

مرمت اقدامی است چند منظوره که مفاهیمی چون معماری، طراحی، شهرسازی، تاریخ و باستان‌شناسی را در دل خود جای داده است. توجه به احساس نیاز برای نگهداری از اصالت و فرهنگ هر جامعه‌ای که در دل خود هنر، فرهنگ و تمدن را جای داده است، مرمت را به وجود آورده است. اقدامات مرمتی فقط شامل کالبد بنا نیست. مرمت شامل بهبود فضای شهر و تاثیر در خود جامعه شهری نیز می‌شود، که در تصور ذهنی انسان در جامعه امروزی بسیار موثر است.

پس در اینجا متوجه اهمیت مرمت شدیم، که عدم توجه به مرمت و حفاظت، باعث مرگ هویت یک جامعه نیز خواهد شد.

در آغاز، بناهای تاریخی را تنها به دیده اثر قدیمی می‌نگریستند که سبک، فن، تاریخ، روش ساخت و… در آن ها چندان اهمیت ویژه‌ای نداشت و به همین جهت در سده‌های آینده تفکیک رشته‌های هنری به وجود آمد، که مرمت را از معماری و باستان‌شناسی و… جدا نمود. مطالعات در باب هنر و معماری و باستان شناسی باعث تفکیک رشته‌های هنری شد، ارزش و مقام میراث هنری هر ملتی را مشخص ساخت و رابطه آن با میراث فرهنگی و تاریخ در هر جامعه را مشخص کرد.

مرمت، با مطالعه آثار و بناهای تاریخی و هنری از لحاظ سبک، فن، تاریخ و رابطه آن با فرهنگ هر ملت و جامعه‌ای برای شناخت بیشتر تمدن هر قومیت را مورد تشویق قرار داد. این تحولات در باب اندیشه، اهمیت حفظ و حفاظت از آثار هنری را بیشتر کرد و روند این اهمیت باعث وضع قوانین و مقرارت ملی و جهانی و توجه به اصالت اندیشه و بررسی روند شکل گیری این قوانین شد. اندیشمندان، هنرمندان، تاریخ شناسان و… در باب این تحولات و دگرگونی ها شروع به نظریه پردازی در باب هنر، معماری و… نمودند و بعدها این نظریات تبدیل به قوانین برای اجرای بازسازی و مرمت شد.

نظریات در باب مرمت کمکی بسیاری در جهت رشد و تکمیل مرمت و ایجاد سبک‌ها‌ و لغات جدید در این حوزه نمود. بازسازی، احیا، حفاظت، پاکسازی، باز زنده سازی، بهسازی و… از جمله روش‌ها و لغاتی هستند، که در این بازه زمانی به وجود آمدند. ارزش اعتباری مرمت را این گونه باید تعریف کرد. همه ارزش‌های میراثی و فرهنگی نیاز به مرمت ندارند و همه آن‌ها لزوما بنا نیستند و گاها تاریخی هم نیستند ولی ارزش حفاظت و یا مرمت و بازسازی دارند. حفاظت، در اصل، علمی است که مانع از نابودی یک بنا و یک فرهنگ در علم مرمت می‌‍‌‌شود و شامل تمامی میراث طبیعی، فرهنگی، انسانی و… می‌باشد، که در این میان باعث ادامه حیات آن فرهنگ و تمدن و یا آثار هنری شود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح مرمت مسجد جامع نو”